Velkommen til min Blogg!

Her kommer jeg til å skrive om tanker og følelser jeg har, legge inn oppdateringer når det gjelder håndarbeidsprosjekter jeg holder på med... Ja, litt av hvert...

fredag 29. januar 2010

Diverse Håndarbeid.

Siden sist har jeg holdt på med flere forskjellige ting.

Jeg har blant annet Tatt frem igjen denne løperen og det står faktisk ikke så mye igjen på den, så kanskje jeg blir ferdig med den i neste uke... Denne broderer jeg for ei venninne av meg.
Jeg har også blitt ferdig med det siste julekortet i dette settet. Det var moro å brodere på disse julekortene... Men for at jeg ikke skal bli lei av å brodere på julekort har jeg tatt en pause fra de og kommer nok til å brodere på julekort innimellom når jeg blir lei av det andre jeg holder på med.
Jeg har tatt frem denne juletrematten og begynt på den. Har ikke kommet så langt, men er nå kommet godt i gang. Det er veldig moro å sy dette selv om stoffet fortsatt er ganske stivt, men det holder på å mykne opp litt nå...
For ikke lenge siden kjøpte jeg meg en prosjektpose av ei på Hobbykroken. Denne var så smart at jeg i dag kjøpte meg disse to prosjektposene på etsy. Jeg har til tider to til tre små strikke/ hekleprosjekter på gang at det kan være greit med et par ekstra i tillegg til den jeg har.

Hønefoss kirke

På tirsdag ettermiddag brant den vakre kirka her i Hønefoss. Det var uvirkelig å stå og se fra kjøkkenvinduet at den brant ned. Trist... Hele kvelden valfartet folk til kirka for å se hva som skjedde. Jeg har siden blitt fortalt av ei jeg kjenner og som var der at det var svart av folk som stod og såg på, men ingen sa et ord. Så stille var det. De jobber med å finne årsaken til brannen... Det er rart å ikke se den flotte kirken i fra kjøkkenvinduet lengre, men jeg håper at om noen år står det en ny kirke der. Et luspunkt i det hele er jo at de klarte å redde kirkesølvet, sånn som dåpsfatet til døpefonten og andre ting + at de lar seg rense.
Hønefoss Kirke før brannen.
Hønefoss kirke i lys lue.
Brannen sett fra avstand
Kirkeruinene dagen etterpå, et trist syn... Nå har de revet det som stod igjen...
Bildene er "lånt" fra Ringerikes Blad og Wikipedia.

onsdag 20. januar 2010

Flower Basket Lace Shawl

I juni 2009 begynte jeg på et Flower Basket Lace Shawl. Dette har jeg strikket på nå og da. Men det har blitt lite strikket på i høst da jeg har konsentrert meg om julegavene jeg laget til jul. Men i januar har det og er en konkurranse på Hobbykroken hvor en har meldt på noen ufoer, dvs. ting man har liggende som ikke er ferdig. Jeg meldte derfor på dette sjalet og det paret med hansker som jeg har blogget om tidligere.

Før blokking:


Under blokking:

Etter blokking:


Jeg er utrolig fornøyd med dette sjalet... Dette skal jeg gi til ei messe som skal være i november i Surnadal i år.

Garn: Kauni Effekt EK

Disign: Evelyn A. Clark

onsdag 13. januar 2010

Nye ting ferdig

Før helga ble jeg ferdig med dette kortsettet! Det gikk fort å bli ferdig med disse og jeg er fornøyd med resultatet:)
På mandag ble jeg ferdig med disse fingerløse hanskene som jeg har strikket for ei venninne av meg. Jeg skal sende de i løpet av uka...

Jeg har nå begynt på et nytt kit med julekort + at jeg strikker på et sjal jeg skal gi til ei messe hjemme i Surnadal i år. Det er koselig å holde på med sånne "småtterier". Jeg skal også i løpet av året brodere på en løper i Hardangersøm for min mor som hun har tenkt å gi til samme messe.