Velkommen til min Blogg!

Her kommer jeg til å skrive om tanker og følelser jeg har, legge inn oppdateringer når det gjelder håndarbeidsprosjekter jeg holder på med... Ja, litt av hvert...

tirsdag 23. desember 2008

Gran Canaria desember 2008

Ja, nå har vi kommet hjem fra en fin uke på Gran Canaria. Godt å komme hjem til norsk ferskvann. Vannet på Gran Canaria er avsaltet sjøvann som er kloret så det luktet klor på alle toaletter og når en vasket opp. Vi bodde på Bungalow's Grimanesa i Maspalomas. Det er et godt stykke fra stranden som vi ikke tilbrakte noen tid på da vi ikke er ute etter å sole oss på slike turer, men for å oppleve nye steder og kulturer.

Vi laget de fleste måltider selv og spiset middag og lunsj ute av og til... Frukt og grønnsaker som appelsin, kiwi og tomater smaker mye bedre der nede enn det gjør her i Norge.

Vi var også på et par utflukter mens vi var der. Først var vi på Den store øyturen, da vi først kjørte motorveien opp til Las Palmas og opp til Arucas, der det først var stopp på en romfabrikk der, fikk smake på Rom og Likører som er laget med rom, og det andre stoppet var i en slags botanisk hage med banantrær, palmer, kaktuser og andre planter.

Orkidéer i sitt rette element

Papagøyeblomst

Utsikt fra Arucas
Vi kjørte videre med bussen opp til Teror, en vakker liten landsby. Vi gikk litt omkring der sammen med guiden, og fikk også oppleve litt av begravelsesritualet der nede, da det var en begravelse der nede... Der pynter de begravelsesbilen men masse kranser på begge sider av bilen.

Vi spiste en deilig lunsj på en koselig restaurant med en utrolig utsikt litt lenger oppe, canarisk suppe, kylling og karamellpudding, kelnerene hadde lært seg en blanding av norsk og svensk så de gikk og ropte kyckling, biff, løvbiff og karamellpudding. Det hele var i grunnen litt komisk.

Ellers var vi på et marked på Tejeda og dro videre sørover, på trange veier med til dels uoversiktelige svinger. Sjåføren brukte ofte fløyta og tuta i hytt og gevær når vi kom til slike svinger... Bratt var det til dels flere plasser også. Fikk i hvertfall se mye av Gran Canarias flora på turen.

Et par dager etter var vi på Grottetur til Guayanchedalen, litt nord for Playa Del Ingles og Maspalomas. Det var også en flott tur vi fikk besøke Isabella som bor i en grottelandsby der. Hun hadde 4-5 rom, men vi fikk se soverommet som vi kom inn i først. Det var et lite overfylt rom med skap, bord og seng og masse bilder av familien hennes. Guiden vår kunne fortelle at det var vanskelig å få kjøpt en slik grotte da de gikk i arv i familien, og hvis noen skulle være til salgs så ville de kostet 40 000 euro.

Vi spiste også lunsj i en restaurant som var lagt i en grotte der i landsbyen. Der fikk vi servert ekte spansk tapas, som vi syntes var veldig god. Tapas er små retter som man deler med andre.
Etter besøket i grottelandsbyen stoppet vi i Aguimes der vi fikk en omvisning i byen og vi fikk også tatt en tur inn i kirken der. Spania er jo et katolsk land så det var spennende å se hvordan det så ut i en romersk katolsk kirke.

Fremme ved alteret hadde de laget en krybbe nå før jul og litt lenger bak var det en kopi av Betlehem.
Ellers var vi en tur til Playa Del Ingles og San Fernando. Vi satte igjen føttene på norsk jord på lørdags kvelden...

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjekt å lesa - de er verkelig turistar....
KariSS