Velkommen til min Blogg!

Her kommer jeg til å skrive om tanker og følelser jeg har, legge inn oppdateringer når det gjelder håndarbeidsprosjekter jeg holder på med... Ja, litt av hvert...

mandag 26. mars 2012

Panna Cotta med appelsingele

I helga fikk jeg virkelig lyst til å lage noe jeg ikke hadde laget før, og som jeg synes så godt ut... Oppskriften fant jeg i Familien for noen uker siden. Jeg byttet ut sukkeret med sukrin og vips var det en deilig dessert!
Her er oppskriften på panna cotta med appelsingele:

2 plater Gelatin
1 vaniljestang
4 dl fløte
1/2 dl sukker/sukrin
Til gele:
2 plater gelatin
2 dl presset appelsinsaft
evt. pynt: flak av hvit sjokolade

Legg gelatinplatene til panna cotta i kaldt vann i 5 min. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ta vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle sammen med fløte og sukker/sukrin. Kok opp og la trekke i 10 min. Klem ut vannet av gelatinplatene og la dem smelte i den varme fløten. Ta så ut vaniljestangen. Hell fløte blandingen på 4 glass og sett den i kjøleskapet så den stivner - ca. 4 timer.

Bløtlegg gelatinplatene til gelelokket i kaldt vann i 5 min. Varm opp halvparten av appelsinsaften og løs opp de bløtlagte og klemte gelatinplatene i den varme saften. Tilsett resten av juicen til slutt, og la det avkjøles litt før du for deler saften i glassene med panna cotta. Sett i kjøleskap i ca. 1 time. Pynt med flak av hvit sjokolade.

Vi droppet den hvite sjokoladen da vi spiser lavkarbokost. Den er minst like god uten.

I går ettermiddag skrudde vi sammen denne kommoden som vi kjøpte på Skeidar på lørdag. Fant ut at vi må gjøre noe med det overfylte skapet på gjesterommet. Så da ble en kommode tingen, skal flytte over enten noen sengeklær eller håndduker til kommoden. Greit med litt mer lagringsplass... Det var for det meste jeg som skrudde sammen kommoden med litt hjelp av Ole-Martin.

1 kommentar:

Ole-Martin sa...

Panna Cotta med appelsingeke var kjempegodt, vi hadde desert av dette både søndag og mandag. Kommoden var Astrid sin ide, jeg syens den ble virkelig fin og passet godt inn på gjesterommet vårt.