Velkommen til min Blogg!

Her kommer jeg til å skrive om tanker og følelser jeg har, legge inn oppdateringer når det gjelder håndarbeidsprosjekter jeg holder på med... Ja, litt av hvert...

torsdag 25. oktober 2007

Halloween

Ja, så er det snart den tiden igjen på året da ungene igjen kler seg ut i de mest horrible kostymene og går ut om kvelden og banke på dørene til folk og si "knask eller knep". får de snop i posene sine blir de fornøyde, og hvis ikke finner de på et eller annet fanteskap, enten hive egg på huset til folk eller noe i den gaten. Selve Halloween er på onsdag i neste uke og da blir det lite trygt å gå ute... Men allerede nå har butikkene lagt ut halloween-effekter til salgs i vinduene osv.

Selv er jeg av den oppfatning at dette er noe stort tull! Denne skikken har som flere andre skikker, som f.eks. Valentines, kommet fra Amerika, nærmere bestemt fra USA. Klart det sikkert er kjekt for ungene å kle seg ut og gå rundt omkring for å få noe snop i posen. Men er ikke så enig i att Halloween er så koselig og at det passer i Norge.

En annen ting jeg har lagt merke til som også er en skikk fra USA er at flere og flere pynter husene sine og hagene sine med masse lys til jul, gjerne i begynnelsen av desember! Lurer på hvor det har blitt av den gode gamle norske julen??? Et juletre med lys i ute er det lengste jeg kan strekke meg til, for det er koselig, men å ha tusenvis av lyspærer på hele huset og eiendommen, det er galskap spør du meg! De skal få ha sin amerikaniserte jul og halloween for meg! Jeg feirer ekte god gammel norsk jul uansett!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er SÅ enig med deg. Jeg gir ikke en eneste bit til disse halloween-greiene. Og alt dette lyset ute på hus og i hager må jo kun være for å støtte de forskjellige energi og kraftverkene ekstra. Nei la oss få skikkelige julebukker som synger, de er verdt å få noe godt og til jul skal det heller være lys i hvert ett vindu i form av stjerner eller syv armede lysestaker og lignende - det er ekte Norsk jul det. Er viktig å ta vare på det norske og ikke blande det opp med andre lands importerte skikker. Vi har mer enn nok flerkulturelt samfunn som vi har.

Mitt navn er: Ole-Martin......

Anne Marit Jerpstad sa...

Som om jeg skulle sagt det selv!

Ann Kari sa...

Er i grunn veldig enig her, men jeg som er småbarnsmor, så er det veldig vanskelig å holde ungene hjemme på en kveld som dette, når det ringer på hele tiden. Jeg holdt ungene hjemme et år, og det endte opp med mobbing etterpå!

Hva skal en da gjøre? en ønsker jo bare det beste for sine barn! og det inkludere at en ikke vil at egne hjerter ikke skal ha det vondt